Якщо Ви не хочете зраджувати традиції готувати м'ясо на відпочинку, то можете обрати курятину. Звісно, кожний знає, як смажити на вогні елементарно замариновані в майонезі курячі крильця чи стегенця. Але рекомендуємо Вам оригінальну страву- курячі кишеньки. Приготування займе близького 1 години.
Інгрідієнти:
-Філе куряче - 2шт.;
-сир твердий - 100-150 г.;
-батон (скибки) - 4-5 шт.;
-яйце куряче - 1шт.;
-спеції: сіль, перець чорний мелений, паприка;
-зелень.
Приготування:
- Промити та висушити куряче філе, зробити в середині надрізи, роблячи так звану кишеньку;
- натерти сіллю, перцем та паприкою;
- приготувати начинку: нарізати сир кубиками, додати сухарики або ж батон нарізаний кубиками, яйце і перемішати;
- начинити кишеньки;
- щільно загорнути у фольгу, шов зробити угорі;
- викласти на решітку і смажити до готовності.
Для прихильників рибних страв пропонуємо оригінальний рецепт - скумбрія запечена з розмарином. Приготування займає до 1 години.
Інгредієнти:
-скумбрія 1шт.;
-лимон 0,5 шт.;
-розмарин сухий та сіль.
Приготування:
- Очищену та помиту рибу натерти сіллю;
- у брюхо (середину) риби кладемо дольки лимону, зверху посипаємо розмарином;
- загортаємо у фольгу та ставимо на решітку.
Якщо ж у вас часу обмаль, а закуска повинна мати неперевершені смакові якості та вигляд, то пропонуємо Вам новенький рецепт – лаваш на грилі.
Інгредієнти:
-листи лавашу 3шт.;
-томати 6 шт.;
-масло вершкове 100г.;
-сир твердий 200 г.;
-петрушка 1 пучок.
Приготування:
- Лаваш розрізати на рівні половини, змастити тоненьким шаром масла;
- посипати рівномірно сиром, по центру викласти нарізані нетовстими кружальцями помідори і викласти свіжу петрушку.
- загорнути лаваші;
- обсмажуючи на решітці, потрібно добре пильнувати та часто перевертати, адже готуються вони дуже швидко.
Не за горами сезон кукурудзи, тому можна приготувати кукурудзу по-іспанськи. Готується до 30хв.
Інгредієнти:
-кукурудза -5шт.;
-майонез - 5-6 ст.л.;
-часник -1 зубочок;
-твердий сир;
-паприка.
Приготування:
- Над вогнем обсмажити молоду цукрову кукурудзу;
- змішати майонез з часником та змастити сумішшю готову кукурудзу;
- посипати паприкою та натертим сиром.
Інгредієнти:
-шампіньйони 200г.;
-цибуля 1 шт.;
-помідори 1 шт.;
-спеції за смаком;
-майонез 2 ч.л.;
-зелень за смаком.
Приготування:
- Очищені і помиті гриби складаємо в об'ємну посудину, змащуємо майонезом та цибулею нарізаною кільцями;
- перемішуємо та залишаємо на 10-15 хв. для маринування;
- помідори ріжемо кружальцями;
- на шампур наколюємо гриби, помідори і цибулю;
- прикрашаємо страву зеленню.
Активно обговорюємо