Увійти на сайт

Увійди на сайт, використовуючи одну з соцмереж:

×
Ты вже проголосував за цей відгук
Нагору


Огляди

Готуємо найсмачніший шашличок

Кілька рецептів маринаду, щоб шашлик вийшов смачним та ароматним.
9 травня 2014 в 15:37
1677 переглядів

Незамінним атрибутом будь-якої поїздки є шашлик.  В даний час, звісно, простіше купити вже готове замариноване м’ясо і не перейматись приготуванням. Проте лише готуючи власноруч можна бути певним у свіжості м’яса та якості результату. 


Рецепт шашлику з свинини в шампанському

Інгредієнти:  2,5 кг свинячого ошийка, 1 пляшка шампанського сухого, 5 ріпчасті цибулини, спеції та приправи за смаком, сіль.

Приготування: Нарізати м'ясо, кільцями нарізати цибулю, викласти їх в емалевий посуд, приправити спеціями, підсолити, влити шампанське, перемішати, маринувати 1 годину. Готувати шашлик над вугіллям.  

Рецепт шашлику зі свинини в томаті

Інгредієнти:  2 кг свинячої м'якоті, 2 цибулини, 1 пучок свіжої зелені, 2 ст.л. томатної пасти, 1 ст.л. меленої паприки, червоний гострий перець за смаком, мелений коріандр, чорний перець.

Приготування: Дрібно нарізати зелень, півкільцями нарізати цибулю. М'ясо нарізати  шматками по 2 см. До м'яса додати зелень, цибулю, томат та спеції . Після цього влити 1 стакан охолодженої кип'яченої води та залишити в маринаді на ніч. За 2 години до приготування шашлику в маринад можна додати сіль.  

Визначити готовність шашлику можна  розрізавши найбільший шматочок м'яса ножем - повинен виділятись прозорий сік. 

Шашлик зі свинини в молочному маринаді

Інгредієнти: 1 кг свинини з салом, 5 зубчиків часнику, 2 склянки молока, болгарський перець, помідор, цибулина, морквина, 4 ст.л. цукру, чорний перець.

Приготування: Молоко влити в каструлю , покласти чорний мелений перець, сіль, цукор, 10-15 хв проварити на повільному вогні, дати охолонути. Нарізати свинину шматочками , натерти сіллю і часником , покласти в молочний маринад , на 4-5 годин залишити. Нанизати на шампури м'ясо , чергуючи його з шматочками солодкого перцю , кільцями цибулі,  помідором та морквою. Смажити шашлик потрібно періодично поливаючи молочним маринадом. 

Шашлик в майонезі

Інгредієнти:  свинина — 2 кг, майонез — 200 г, цибуля — 6 шт., гірчиця — 200 г, перець, сіль за смаком.

Приготування: Нарізаємо кубиками м’ясо і цибулю, вкладаємо їх в каструлю, перчимо, солимо і перемішуємо руками, щоб цибуля пустила сік. Змішуємо гірчицю і майонез, додаємо до м’яса і перемішуємо. Каструлю накриваємо кришкою і залишаємо маринуватися на 6 годин. 

Шашлик зі свинини в кефірі

Інгредієнти: свинина — 1,5 кг, цукор — 1,5 ч. ложки, кефір (3,2%) — 1/2 л, цибуля — 6 шт., перець, сіль.

Приготування: Половину цибулі ріжемо кубиками і змішуємо з м’ясом, порізаним на шматки. Додаємо потроху кефір, перемішуючи м’ясо, щоб воно просочилося. Додаємо цукор і знову перемішуємо. Зверху викладаємо решту цибулю, нарізану кільцями, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо на годину при кімнатній температурі. Після цього ставимо в холодильник на 10-12 годин. 

Шашлик зі свинини з лимоном

Інгредієнти: свинина — 2 кг, лимон — 3 шт., цибулина — 3 шт., суміш спецій до шашлику — 1,5 ст. ложки.

Приготування: Нарізану шматками свинину викладаємо в каструлю, додаємо порізані цибулю і лимони. Перемішуємо, розминаючи цибулю і лимон руками, додаємо приправи, знову перемішуємо і залишаємо маринуватися в на ніч.  


Рецепт шашлику з курки

Курячий шашлик користується широкою популярністю, адже дуже швидко маринується і запікається та має ніжний смак.

Інгредієнти: сік лайма - ½ склянки; сік лимона - ½ склянки; мед - ½  склянки, часник - 1 зубок; куряче філе , нарізане шматочками по 2,5 см;  0,5 кг солодкого перцю. 

Приготування: Апетитні шматочки курячого м'яса маринуються всього півгодини . 

Змішайте в мисці сік лимона , лайма , мед і подрібнений часник. Влийте  ¼ склянки суміші в пластиковий пакет , додайте курку. Закрийте пакет , перемішайте вміст і залиште в холодильнику мінімум на 30 хвилин. Посуд з маринадом закрийте і також помістіть в холодильник.

Вийміть курку з маринаду . На металеві або попередньо вимочені дерев'яні шампури нанизуйте  куряче м'ясо і перець. Смажте курячий шашлик на закритому грилі  при середній температурі  8-10 хвилин , періодично перевертаючи і змащуючи маринадом. 

Готуйте з любов'ю та смакуйте «на здоров'я» 





Популярное в блоге





Нет комментариев