Увійти на сайт

Увійди на сайт, використовуючи одну з соцмереж:

×
Ты вже проголосував за цей відгук
Нагору


НОВИЙ РІК 2017

Що смачненького приготувати на Новий рік ?

Що приготувати на новорічний стіл в рік півня, щоб перетворити свято в кулінарну феєрію?
22 листопада 2016 в 15:22
2730 переглядів
Правило перше - готувати з м'яса курки в це свято - не можна. Відмовитися доведеться не тільки від цього безсумнівно, смачного продукту, але навіть частково від яєць - наприклад, фаршированих. А ось готувати, використовуючи яйця в якості інгредієнтів тих же салатів або випічки, - можна. 
Правило друге - більше зелені, овочів і фруктів. Воно і зрозуміло, адже півень - птах, що харчується рослинною їжею. Також вітаються на святковому столі рецепти зі злаків, бобових. 
Прекрасним доповненням для новорічного столу цього року стануть суші. Для того, щоб їх приготувати - не буде потрібно м'ясо, що обов'язково припаде до смаку Вогненному Півневі. Також він однозначно схвалить рибні страви і рис, що є основною азіатської кухні. 


Чудовим варіантом для новорічного столу стануть страви з креветок чи інших морепродуктів. З ними прекрасно поєднуються овочеві запіканки, рагу, свіжі овочі. 

Зі страв української кухні, в святкове меню, можна включити запечену або заливну рибу. Якщо ви бажаєте побалувати домашніх класичним для святкових столів стравою «Оселедець під шубою», то рекомендується використовувати замість покупного майонезу домашній, який можна приготувати до Нового 2017 році - самостійно. Робиться він дуже просто, зате на порядок корисніше своїх магазинних аналогів. Щоб зробити класичне блюдо трохи оригінальніше, можна підійти до його приготування творчо: надати салату форму рулету, новорічної ялинки або викласти порційно на окремі тарілочки, прикрасивши зеленню. 



  

Європейська кухня пропонує нам зустріти Новий 2017 рік з запеченою в горщиках бараниною з овочами. Також можна, включити в меню і приготувати страви зі свинини, яловичини, наприклад, віденський шніцель. Не потрібно сильно вдаватися до страв з птиці: індичка, так улюблена в США як класичне різдвяне блюдо, або російська запечена качка, звичайно, не можуть сильно вплинути на ставлення Вогненного Півня до святкової трапези, але краще обійтися в цьому році без страв з птиці. 




Ідеально підійде для вашого святкового столу 

«Свинина, фарширована чорносливом» 
 

  

Складові:

1,5 кг свинячого костреца;

20 штук чорносливу без кісточок;

5 зубчиків часнику;

1 стакан червоного сухого вина;

4 ст. ложки зерен гірчиці;

Сіль, перець мелений;

1 чайна ложка кмину.

 

Перед приготуванням м'ясо потрібно ретельно промити під проточною водою і промокнути рушником. Тепер в ньому потрібно зробити розрізи (поперечні) через кожні півтора сантиметра, не дорізаючи до кінця трьох сантиметрів.

У невелику ємність налити вино, поставити на плиту і безперервно помішуючи розігріти до температури, близької кипіння, проте не давати йому закипіти. Зняти гаряче вино з вогню і помістити туди нарізаний чорнослив, залишивши маринуватися на 20 хвилин.

Нарізати 5 зубчиків часнику і змішати з чорносливом, попередньо відцідити вино.

Всі розрізи в м'ясі ретельно посолити, поперчити, натерти чебрецем і посипати зернами гірчиці. Заповнити кожен розріз чорносливом і залишити фаршироване м'ясо в холодильнику на півтори години.

Духовку розігріти до 200 градусів. Загорнути м'ясо в харчову фольгу, помістити в духовку і залишити готуватися на 40 хвилин. Після закінчення цього часу перевернути згорток і запікати ще 40 хвилин. Потім акуратно, не забуваючи про високу температуру в духовій шафі, розгорнути фольгу, щоб дати м'ясу підрум'янитися протягом 10 хвилин.  

Напої 


З алкоголю Півень віддає перевагу вину, шампанському, коктейлям. Дуже міцний алкоголь доведеться не до душі символу 2017 року.  


Спробуйте приготувати коктейль «Новорічна насолода» 


 Інгредієнти на 1 порцію:

1 частина горілки;

3 частини томатного соку;

Часточка лимона;

Дрібка солі.  

Головне в цьому коктейлі - дотримання черговості складових. Такі коктейлі прийнято називати «шотамі», від англійського short - короткий. Тому в маленьку чарочку в співвідношенні 1: 3 спочатку потрібно налити густий томатний сік. (Сока повинно бути втричі більше горілки).

Томатний сік повинен бути густим, щоб він міг утримати на своїй поверхні горілку, і не дав їй «загрузнути в його глибинах». Потім в томатний сік потрібно додати дрібку солі, видавити сік часточки лимона і тільки потім, акуратно по лезу ножа влити горілку.

Кількість горілки має бути втричі меншим, ніж кількість соку. Краще, якщо горілка буде крижаною.

 

Десерт – завершальний, але далеко не останній за значимістю прийом їжі. Тут також важливо не перестаратися. Вибирайте що-небудь легке, повітряне, і обов’язково зі смачними і корисними фруктами. 
           Для новорчіного столу ідеально підійде 

          Бізе «Новорічні ялинки» 


  • Яйця курячі 3 шт.
  • Цукор 230 г
  • Чай Matcha 10 г
  • Кондитерська посипка 10 г

Інструкції

Крок 1 Для приготування безе «Новорічні ялинки» нам знадобляться тільки яєчні білки, цукор, кондитерська посипання, зелений порошковий чай Matcha (або зелений харчовий барвник, але тоді чайного чудового смаку та аромату у безе вам не відчути ...).

Крок 2 З'єднуємо цукор і білки.

Крок 3 У невелику каструлю наливаємо трохи води, даємо їй закипіти, ставимо на неї миску з цукром і білками.

Важливий момент - дивіться, щоб вода не доходила до дна миски з цукром і білками, для цього краще використовувати вузьку каструлю. Робимо вогонь мінімальним.

Постійно помішуючи білкову масу, чекаємо розчинення цукру, але потрібно стежити, щоб білки не були занадто гарячими (оптимальна температура білків приблизно 43 ° C).

Крок 4 Коли цукор розчиниться - знімаємо білкову масу з водяної бані.

Печень будет чистой как у младенца, если на голодный желудок...

Народ побледнеет, когда узнает, почему у них болят суставы. Виноваты...

Вздутие и метеоризмы больше не побеспокоят, если каждый день по утрам...

Крок 5 За допомогою міксера збиваємо білки на високій швидкості до м'яких піків.

Крок 6 Далі всипаємо порошковий чай Matcha (або розведений зелений харчовий барвник), ретельно, але акуратно втручаємося його в білкову масу.

Крок 7 Збиваємо знову міксером на високій швидкості, але тепер уже до міцних стійких піків.

Крок 8 Тепер перекладаємо білкову масу в кондитерський мішок з насадкою - зірочкою.

Крок 9 На лист пергаменту для випічки відсаджувати «ялинки» - спочатку «малюємо» підстава по колу, заповнюємо серединку і доводимо по спіралі до верхівки.

Крок 10 Так відсаджувати безе, поки білкова маса не закінчиться.

Всього в мене вийшло 19 маленьких «ялинок».

Крок 11 Посипаємо безе кондитерської посипкою.

Крок 12 Запікаємо в розігрітій до 100 ° C духовці близько 1 години 30 хвилин.

Крок 13 Подаємо безе «Новорічні ялинки» на десерт або використовуємо для прикраси випічки, тортів, інших десертів!  

Тепер Ви зможете підготувати ідеальний список страв для новорічного столу! 




Читай также





Нет комментариев