Головна особливість ресторану «Золотий Сезам» полягає у тому, що в закладі панують дві культури. Тут є змога поласувати смачною їжею європейської та східної кухонь. Всі гості ресторану можуть оцінити великий асортимент меню: холодні та гарячі закуски, страви з усіх видів м'яса, птиці та риби, гарніри й традиційні банкетні блюда, вишукані східні солодощі.
Пропонуємо оглянути основні страви, які ви можете спробувати в ресторані «Золотий Сезам».
В Туреччині подають декілька видів хліба до страв. Так й у Золотому Сезамі, ви можете скуштувати турецький лаваш,посипаний чорним кунжутом й такі борошняні вироби:
Лахмаджун - турецька піца, тонкий коржик, запечений із м'ясним фаршем, зеленню, дрібно нарізаними овочами і прянощами.
Тут ви можете спробувати лахмаджун з фаршем з баранини. Його подають з лимоном, тонко нарізаною цибулею і помідорами. Овочі зазвичай кладуть зверху на корж і поливаються лимонним соком, потім загортають в коржик і їдять руками.
ПІДЕ – також різновид турецької піци, яка готується у вигляді «човника». Це ситне блюдо, яке готується з дріжджового тіста з різними начинками, наприклад, у ресторані є «ПІДЕ з сиром і яйцем», «ПІДЕ з фаршем», «ПІДЕ з курячим м'ясом».
Як в європейській, так і в турецькій кухні суп споживають і на вечерю, і на обід. Турецькі супи відрізняються від європейських, а особливо від загальноприйнятих українських. Найчастіше супи готуються у вигляді пюре, в них рідко додають картоплю й інші овочі в цілому вигляді.
Найпопулярнішим є «Mercimek çorbası» або «Суп із сочевиці», який готують з бульйону й додають червону або зеленусочевицю.
Суп «Яйла» - це легкий і поживний суп, на основі йогурту, рису та спецій. Має пікантний смак, а влітку його іноді подають холодним.
Важливою складовою турецької кухні є салати, в які обов'язково додають лимонний сік, часто - гранатовий соус і оливкову олію.
В ресторані «Золотий сезам» пропонують салат «Табуллі або Кисир» - дуже дрібно нарізаних овочі, листя салату, дрібнийбулгур.
Також популярністю користується салат «Чобан» - дрібно нарізані помідори, огірки, перці, з додаванням спецій, лимонного соку.
У Туреччині страви з рису, булгура (особливий вид пшениці твердих сортів) називається пілав. У Золотому Сезамі ви можете скоштувати гарнір пілав з булгура в стравах: «Турецький мікс» і «Асорті кебаб».
М'ясні страви і кебаби - візитна картка турецької кухні. У ресторані пропонують:
«Кьофте з баранини» - подається на шампурах з овочевим салатом.
«Кьофте з яловичини» - подається на шампурах з овочевим салатом.
«Іскандер кебаб» - з баранини або яловичини на вибір. Це тонко нарізане обсмажене м'ясо, викладене на лаваш, з томатним соусом і йогуртом.
«Турецький мікс» - це мікс з кьофте з баранини і яловичини, а також дьонер кебаб з курятини, подаються разом із булгура.
Шашлик з баранини або курятини.
«Асорті кебаб» - по-турецьки - Каришік кебаб. Ця страва для компанії - асорті з булгура й курячого шашлику, курячих крилець (канат - по-турецьки), кебаба з баранини і кьофте.
Тавук соте - це страви з тушкованої курки і овочів.
Також тут ви можете насолодитися родзинками арабської кухні: гумусом, муттабалем і джажіком (йогурт із дрібно нарізаними огірками, сіллю, перцем, заправлений лимонним соком і оливковою олією).
У Золотому Сезамі можете ще й з`їсти турецькі солодощі: баклаву і лукум. Ідеальним доповненням до десертів стане турецька кава або айран - це кисломолочний напій, на основі йогурту.
Для максимального комфорту клієнтів у Золотому Сезамі здійснюють організацію банкетів та оформлення залу. Тут ви зможете відсвяткувати день народження, дитяче свято, хрестини, ювілей, чи навіть весілля.
У ресторані пропонують дві зали для проведення банкетів:
- Зал на першому поверсі ресторану на 30 осіб у витриманому європейському стилі;
- Зал на 100 осіб на другому поверсі ресторану з інтер'єром з елементами сходу.
Отож, якщо вам набридли буденні і звичні ресторани і ваша душа прагне східної екзотики, то чимдуж прямуйте до Золотого Сезаму
Активно обговорюємо